Politsei pressiesindaja sõnul olid nad tööbüroos teistel asjaoludel üht kahtlusalust kinni pidamas, kui pealtnägijad ütlesid, et nad märkasid hoones relvastatud naist ringi jalutamas, vahendab Daily Mail.

Kohaliku meedia teatel ähvardas üks mees tööbüroo töötajad, kes tundsid ennast ohustatuna ning kutsusid politsei. Kohale jõudnud politseile lähenes lähenes hirmunud töötaja, kes ütles, et nägi hoones jalutamas relvastatud naist.

Politsei piiras Lääne-Kölnis Sulzi piirkonnas asuva hoone ümber ja alustas läbiotsimist. Töötajatele anti käsk juhtumi uurimise ajaks siseruumidesse jääda

Hoone läbiotsimisel vahistatud viiest inimesest vabastati kiiresti neli ning üks isik jäeti vahi alla. Hetkel ei ole selge, kas relvastatud isik oli üks nendest.

Pärast läbiotsimist teatas politsei, et midagi kahtlast ei leitud. Tööbüroo töötajatel lubati siseruumidest välja tulla ning nad hakkasid kohe enda lähedastele helistama.

Politsei kirjutas Twitteris, et politseioperatsioon tööbüroos Luxemburgeri tänaval on ajendatud ähvardavast käitumisest. "Teave pommiohust on vale."

Esialgsetel andmetel oli relvaga ringi käinud isik meessoost, kuid hiljem kinnitasid välisallikad, et tegemist oli siiski naisega.

Suur politseioperatsioon toimus vaid mõni tund pärast liidukantsler Angela Merkeli kõnet, kes ütles, et terrorirünnakute toimepanijad mõnitavad maad, mis nad vastu võttis. Samuti mõnitavad nad Merkeli sõnul ka kõiki pagulaste abistajaid ja paljusid korralikke pagulasi, vahendab Der Spiegel.