Organisatsioon, mida tuntakse ka lihtsalt nõuetekonverentsina, jagab holokaustiohvritele aastas laiali üle 400 miljoni dollari Saksamaa valitsuse eraldatud raha, vahendab CNN.

Kohtualused aitasid kaasa kahe nõuetekonverentsi hallatava fondi petmisele. Artikkel 2 fondist peteti välja 45 miljonit dollarit ja raskuste fondist 12,3 miljonit dollarit, selgub kohtu dokumentidest.

Artikkel 2 fond teeb umbes 400-dollarisi igakuiseid väljamakseid natside tagakiusamise ohvritele, kes teenivad vähem kui 16 000 dollarit aastas ning kas varjasid ennast või elasid valeidentiteediga vähemalt 18 kuud.

Raskuste fond teeb 3500-dollarisi ühekordseid väljamakseid natside tagakiusamise ohvritele, kes evakueerusid linnadest, kus elasid, ja olid sunnitud hakkama põgenikeks.

80-aastane Kolontyrskiy menetles teadlikult võltsitud kompensatsioonitaotlusi, töötades Artikkel 2 fondis. 66-aastane Moysey Kucher ja 58-aastane Dora Kucher värbasid isikuid, kes andsid oma isikutunnistused, mida kasutati mõlemale fondile võltsitud kompensatsioonitaotluste koostamiseks, mille eest maksti raha.

Kolm kohtualust arreteeriti 2011. aastal ning on 31 inimese hulgas, kellele on skeemis osalemise eest süüdistus esitatud. Seni on süüdistus esitatud nõuetekonverentsi kümnele endisele töötajale.

Kolontyrskiyt võib oodata kuni 40-aastane vanglakaristus ning mõlemat Kucherit kuni 20-aastane vangistus. Kohtuotsust on oodata augustis.