Kohus tunnistas kehtetuks ka aasta tagasi tehtud otsuse, mille kohaselt pidi tütarlaps lastekaitse järelevalve all olema, vahendab BBC News.

Selleks, et rekord sooritada, peab Laura Dekker oma kaheaastase ümbermaailmareisiga ühele poole saama enne 2012. aasta septembrit, mil ta saab 17-aastaseks.

Laura on olnud lastekaitseametnike järelevalve all alates eelmise aasta oktoobrist, kui Utrechti kohus blokeeris tema soovi üksi ohtlikule reisile minna. Sama aasta detsembris põgenes ta kohtuotsusest hoolimata Hollandi Antillidele, kust ta siiski üles leiti ja tagasi toodi.

Samas on noore inimese enesekindlus oma eesmärgi suhtes üsnagi arusaadav. Ta sündis Uus-Meremaa ranniku lähedal jahil, mis oli parajasti sooritamas seitse aastat vältavat maailmareisi. Tal oli oma isiklik jaht juba kuueaastaselt ning kümneaastaselt sooritas ta oma esimese meresõidu üksinda.

Tema isa Dick Dekker toetab Laura plaane, kuid tema ema on selle suhtes siiski teatavat muret üles näidanud. Praegune heakskiitev kohtuotsus sündis aga just seetõttu, et nüüd on ka ema tütre ambitsioone toetama asunud.

Laural on kavas veeta kaks aastat oma kaheksameetrisel jahil Guppy, et võtta rekord ära austraallanna Jessica Watsonilt, kes sai üksi ümber maailma purjetamisega hakkama 16-aastaselt.

Seda, et tegemist on üliohtliku ettevõtmisega, näitas ka juhtum eelmisel kuul, kui sarnast rekordit üritanud 16-aastane USA neiu Abby Sunderland Vaikse ookeani lõunaosas merehätta jäi ning vaid tänu mööduvale kalalaevale ära päästeti.