Leedu peahalduskohus rahuldas Leedu Homoliiga kaebuse ja tühistas esimese astme kohtu otsuse homomarsi „Võrdsuse eest!" keelamise kohta. Otsus langetati vastavalt Euroopa inimõiguste konventsioonile ja Strasbourgi kohtu praktikale selle täitmise kohta, seisab kohtu pressiteates.

Määruses seisab: „Riik omab positiivset kohustust tagada kogunemise õiguse tegelikku täitmist kõigile, kaasaarvatud ebapopulaarsete vaadetega või vähemusgruppidesse kuuluvatele isikutele."   

Vilniuse politsei ülem Kęstutis Lančinskas ütles ajakirjanikele, et allkirjastas käsu kontrollida homoparaadi ajal kõiki kahtlaseid inimesi ning mitte ainult takistada ürituse territooriumile kivide, kaigaste ja süütepudelite toomist, vaid hoida ära ka munade ja tomatite toomine.

Vilniuse halduskohus peatas 5. mail vastuseks Leedu peaprokuröri kohusetäitja Raimondas Petrauskase palvele paraadi läbiviimise loa. Petrauskas rääkis, et peaprokuratuuril on andmeid, et „destruktiivselt meelestatud gruppide" liikmed hakkavad marssi protestima ja provokatsioonidega välja astuma.

Leedu president Dalia Grybauskaitė oli kohtu otsust kuuldes üllatunud ja sõnas, et riigi põhiseadus garanteerib kodanikele õiguse rahumeelseteks kogunemisteks. Omapoolse petitsiooni presidendile saatis ka inimõiguslaste organisatsioon Amnesty International.