Avalikustatud on esimesed dramaatilised kaadrid Pariisi kaupluse sisemusest, kus fanaatiline mõrvar Amedy Coulibaly (32) tappis neli inimest, enne kui suri politseinike kuulide läbi, vahendab Daily Mail.

Coulibaly tormas sisse, karjus: "Te teate, kes ma olen!" ja lasi kohe maha kolm inimest.

Videos, mis on pärit kaupluse turvakaameratest, paistavad surnukehad põrandal, samuti tühi laste jalutuskäru ja mahavisatud kaubaga kaetud põrand.

Teises verdtarretavas kaadris võib näha, kuidas Coulibaly seisab poe tagaosas, kuulivest seljas, ning poe töötaja seisab vastasseinas, käed üleval. Kaadril on kirjas aeg 13.40, peaagu neli tundi hiljem kell 17.21 kohaliku aja järgi lasid politseinikud Coulibaly 40 kuuliga maha.

Poes oli lõksus kokku 19 inimest. Osa inimesi püsis sees ning osa poekülastajaid peitsid end keldrikorruse külmakambrites, kus oli oma kolm kraadi külma. Seal peitus ka mees oma noore pojaga. Ühes kaadris paistavad hirmunud kliendid, kes on kassa lähedal kokku aetud.

Teistes kaadrites on näha, kuidas pantvangid püüavad kaamerateni ulatuda, kuna Coulibaly andis neile käsu kaamerad hävitada. Salvestised säilisid siiski, kuna videomaterjal polnud kaamerates endis, vaid salvestati eemal asuvale kõvakettale.

Üks surnukehadest on usutavasti Yohan Cohen, 22-aastane poetöötaja, kes haaras Coulibaly relva, kui too oli selle maha pannud. Tunnistajate sõnul püüdis Cohen relva terroristi suunas pöörata, kuid relv oli kinni kiilunud. Terrorist tulistas noormehe seejärel külmavereliselt maha.

Samuti hukkusid Yoav Hattab, Francois-Michel Saada ja Phillipe Braham. Nende surnukehad saadeti Iisraeli, kus nad sängitati eile Jeruusalemmas mulda. Matustel käis tuhandeid leinajaid.

Vaata kaadreid poest Daily Maili veebilehelt siin.