Navalnõi kirjutas oma kodulehel, et Jakunini ametist lahkumine ei tähenda, et soov teda korruptsiooni eest vastutusele võtta oleks kadunud. Peale Jakunini ametist lahkumist panid nad tema vastu esitatud korruptsioonisüüdistused kokku ja esitasid üle 80 kuriteoavalduse.

Eriti huvitas Navalnõi meeskonda korruptsioonivastase ja monopolivastase seadusandluse rikkumine, eriti geovõrkude paigaldamisel, elektroonsete piletite müügil ja off-shore kompaniide võrgu loomisel. Navalnõi nõudis Jakunini suhtes kriminaalasja algatamist.

Samuti ei kavatsenud Navalnõi unustada teisi juhtumeid, näiteks Jakunini lapselapsele ametkondliku eluaseme eraldamist, kuigi tal oli oma korter olemas.

Nagu tavaliselt, saatsid uurimisorganid aeglaselt pabereid omavahel ringi ega suutnud otsustada, kes uurimisega tegelema peaks.

Mingil hetkel jõudis Navalnõi oma meeskonnaga järeldusele, et on vastu võetud poliitiline otsus süüdistusi mitte uurida ja nad valmistusid skandaali korraldama, kui järsku võeti nendega ühendust ja teatati, et uurimine ikka toimub ja kutsuti lausa Navalnõi meeskonna esindaja dokumente esitama.

Seda pidas Navalnõi heaks märgiks, sest tavaliselt lõppevad kõik süüdistused korruptsiooni kohta teatega, et "kuriteo tunnuseid ei avastatud".

Uurimine puudutab peamiselt vargust geovõrkude hankimisel, mida tarnis Jakunini firma ja mahhinatsioone elektrooniliste piletite müügil, millega tegeles Jakunini poja firma.

Eestis on Jakunin peamiselt tuntud selle poolest, et just tema käest küsis Keskerakonna esimees Edgar Savisaar 1,5 miljonit eurot 2011. aasta riigikogu valimiste rahastamiseks.