33-aastane valitseja andis oma 28-aastasele õele sellega koha riigi kõrgeimas otsustusorganis, mille president on ta ise, vahendab uudistekanal Sky News.

Õe ülendamine näitab, et naise portfolio ja mõjuvõimu ulatus on palju suurem, kui varem arvati, ütles Johns Hopkinsi Ülikooli Põhja-Korea ekpsert Michael Madden telekanalile.

Tema sõnul võib seda lüket näha kui „Kimi perekonna võimu üha sügavamat konsolideerumist“.

Kim Yo-jong oli ka üks mitmest Põhja-Korea ametnikust, kelle USA rahandusministeerium kandis tänavu jaanuaris „inimõiguste raskete rikkumiste“ eest musta nimekirja.

Põhja-Korea riigimeedia teatel adresseeris Kim erakonna koosolekul ka „keerulist rahvusvahelist olukorda“. Ta ütles, et riigi tuumaarsenal on „võimas heidutus, mis kaitseb kindlalt Korea poolsaare ja Kirde-Aasia rahu ja julgeolekut“.

Isolatsionistlik riik üritab töötada välja tuumarelva, mille oleks võimalik lennutada USA maismaani.

Ameerika Ühendriikide president Donald Trump ütles laupäeval, et arvestades eelmiste administratsioonide tulemusteta kõnelusi, toimib Põhja-Korea puhul „ainult üks asi“.

Trump ei täpsustanud, mida ta selle all silmas peab, kuid tema avaldus paistis taas viitavat, et ta kaalub sõjalist lahendust isolatsionistliku riigi vastu.

Varem sel nädalal ütles Trump kohtumisel sõjaväe juhtidega, et praegu on „vaikus enne tormi“. Kui Trumpilt küsiti, mida ta sellega mõtles, vastas ta: „Te saate teada.“

Isolatsionistlik Põhja-Korea viis rahvusvahelisest pahameelest hoolimata septembri algul läbi oma kuuenda tuumakatsetuse ja lennutas nädal hiljem keskmaaraketi üle Jaapani Vaikse ookeani põhjaossa.