„Alates 21. aprillist peatab Põhja-Korea tuuma- ja mandritevaheliste ballistiliste rakettide väljatulistamise,“ vahendas Lõuna-Korea uudisteagentuur Yonhap Põhja-Korea uudisteagentuuri KCNA. „Tõestamaks lubadust tuumakatsetuste peatamisest, sulgeb Põhja-Korea oma põhilise tuumakatsetuste koha.“

Teadaolevalt otsustati valitseva Korea Töölispartei keskkomitee istungil alustada "uut etappi", muutes riikliku fookust, lõpetades tuumaprogrammi arenduse ja alustades majandusolukorra parandamist.

Töölispartei keskkomitee leidis oma otsuses, et tuumaprogrammi arendamisel jõuti vajalikku faasi, mistõttu katsetuste jätkamine ei ole enam vajalik, ja jõupingutusi tuleb asuda edaspidi tegema „tugeva sotsialistliku majanduse“ saavutamiseks ja inimeste heaolu põhjalikuks parandamiseks.

Antud arvamusega ühines ka riigipea Kim, kes lubas hakata koostöös naabritega tegelema julgeoleku kindlustamisega Korea poolsaarel, loomaks „optimaalse keskkonna“ majanduse võimalikukskasvuks.

Ameerika Ühendriikide president Donald Trump avaldas oma Twitteri kontol heameelt, säutsudes, et „see on väga hea uudis Põhja-Korea ja maailma jaoks“. „Tohutu edasiminek! Ootan meie tippkohtumist,“ säutsus Trump pärast uudise avalikuks tulekut.

Lõuna-Korea president Moon Jae-ini kantselei ütles, et „see on oluline samm poolsaare tuumavabaks muutmise teel“, märkides, et Kimi otsus kujutab endast sisulist edasiminekut, mida maailm ka soovib.“

Souli meelest loob see „äärmiselt positiivse õhkkonna“ peatse USA-Põhja-Korea tippkohtumise eduks.