Lee rääkis väljaandele, et teadis, et Kim on väga õel, kuid mõistis tema tõelist olemust alles pärast Lõuna-Koreasse pagemist.

"Kim Jong-un tappis ju lõpuks oma onu, keda isegi tema isa Kim Jong-il polnud tappa käskinud," rääkis Lee. "Võimu liikudes kolmanda põlvkonna kätte muutus see üha jõhkramaks. Kim Jong-un on tekitanud lojaalsuse, kuid see on võlts ja põhineb valedel," rääkis Kimide dünastia eksihukaitsja.

Lee sõnul saatis Kim Jong-il ka ühe kõrge ametniku koonduslaagrisse, kus viimane suri. Mehele pandi sealjuures süüks riigijuhi privaatlifti ja tuhatoosi kasutamist.

Lee Young-guk püüdis põgeneda Lõuna-Koreasse 1999. aastal, kuid ta võeti kinni ja saadeti viieks aastaks Yodoka brutaalsesse poliitvangide laagrisse. Ta kannatas nälga ja pidi taluma piinamisi. Tal õnnestus naaberriiki aastaid hiljem põgeneda ning viimasel ajal on ta töötanud farmerina, kirjutanud raamatuid ja esinenud meedias enda paljastustega.

Lõuna-Korea teatas mõni nädal tagasi, et nende naaber on sel aastal hukanud 50 tippametnikku või kõrget sõjaväelast. Viimastele pandi pahaks näiteks Lõuna-Korea seebiooperite vaatamist, pistise võtmist või naistega aega veetmist.