Kohtu otsus põhineb Ukraina julgeolekuteenistuse SBU juurdluse tulemustel bolševistliku totalitaarse režiimi juhtkonna organiseerimistegevuse kohta Ukraina NSV territooriumil aastatel 1932-1933. Jutt käib üleliidulise kommunistliku (bolševike) partei (ÜK(b)P) keskkomitee peasekretärist Jossif Stalinist (Džugašvili) ja ÜK(b)P keskkomitee liikmest ja Nõukogude Liidu rahvakomissaride nõukogu esimehest Vjatšeslav Molotovist (Skrjabin), vahendab Ukraina Delfi.

Lisaks sellele süüdistatakse ukraina rahva vastases genotsiidis, mis tähendab füüsilisele hävimisele viinud elutingimuste loomist, ÜK(b)P keskkomitee sekretäre Lazar Kaganovitšit ja Pavel Postõševi, ÜK(b)P keskkomitee liiget ja Ukraina kommunistliku (bolševike) partei (UK(b)P) keskkomitee peasekretäri Stanislav Kosiori, ÜK(b)P keskkomitee liiget ja Ukraina NSV rahvakomissaride nõukogu esimeest Vlas Tšubarit ning ÜK(b)P liiget ja UK(b)P teist sekretäri Mendelei Hatajevitši.

Kohtuliku teaduslik-demograafilise ekspertiisi tulemusena, mille viis läbi Ukraina teaduste akadeemia M. V. Ptuhhi nimeline demograafia ja sotsiaaluuringute instituut, selgitati välja, et Ukraina genotsiidis hukkus 3 941 000 inimest.

Kohus konstateeris, et Stalin (Džugašvili), Molotov (Skrjabin), Kaganovitš, Postõšev, Kosior, Tšubar ja Hatajevitš panid toime inimsusevastase kuriteo, ning sulges kriminaalasja seoses süüaluste surmaga.