„Rahu ja julgeolek meie riigi idaosas saabub alles pärast Kremli toetatud terroriohust ülesaamist. Ukraina nõuab koos kogu rahvusvahelise üldsusega Venemaalt valepropaganda kampaania lõpetamist, tapjate verisele toetamisele lõpu tegemist, nendele relvade ja sõjatehnika saatmise peatamist ning avalikku üleskutset terroristidele relvade viivitamatuks mahapanemiseks,“ öeldakse Ukraina välisministeeriumi esmaspäeval tehtud avalduses Interfax-Ukraina vahendusel.

Ukraina välisministeerium leiab, et Kremli peamine propagandistlik eesmärk on ülemaailmse üldsuse tähelepanu kõrvalejuhtimine oma tegevuselt. „Venemaa pole teinud ühtki sammu, et bandiitidest lahti öelda ning nende Ukraina kodanike ja sõjaväelaste vastased terroriaktid hukka mõista,“ teatab välisministeerium. Vastupidi, Ukraina välisministeerium rõhutab, et Venemaa on blokeerinud isegi ÜRO julgeolekunõukogu eesistuja avalduse, milles tehti ettepanek terroristid hukka mõista.

„Vene terroristid peavad eesmärgipärast sõda rahumeelsete inimeste vastu. Nad röövivad lapsi, takistavad inimeste, sealhulgas haigete vaba lahkumist, kasutades neid hiljem küüniliselt elava kilbina,“ avaldab Ukraina välisministeerium nördimust.