Betfair, kes alles neljapäeval pidas euroliitu jäämise tõenäosuseks 78%, langetas esmaspäeval hinnangut 64%-le. Sarnase hinnanguni jõudis esmaspäeval kihlveofirma William Hill, kelle uuendatud valemi järgi on liitu jäämise tõenäosus 69%.

Muutuse põhjuseks on nädalavahetusel ajalehe Independent avaldatud küsitlus, mille järgi edestavad lahkumise toetajad vastaseid 10% võrra.

Miks siis kihlveovahendajad ikkagi liitu jäämist ennustavad, kui arvamusküsitlused teises suunas kalduvad? Lühidalt öeldes sellepärast, et nad peavad ennast paremateks asjatundjateks kui arvamusküsitlustele vastajad. Sellel on ka põhjust.

Šotimaa referendumi puhul ennustasid kihlveokontorid õigesti, et šotlased ei lahku Ühendkuningriigist, ehkki küsitlused näitasid iseseisvuslastele selget edumaad. Betfair oli tulemuses sedavõrd kindel, et maksis eitavat vastust ennustanud panustajatele võidu välja juba kaks päeva enne hääletust. Briti viimaste üldvalimiste puhul ennustasid arvamusküsitlused koalitsioonivalitsust, aga kihlveokontorid konservatiivide ainuvõimu. Õigus jäi kihlveokontoritele.