„Praegu Banguis vahi all oleva autojuhi sõnul rääkisid kurjategijad keeles, mis ei sarnanenud ei sango ega prantsuse keelele. Kummaline, aga kolm ajakirjanikku said kõige järgi otsustades aru, mida ründajad neile ütlesid,” teatab Corbeau News RIA Novosti vahendusel.

Lisaks sellele ei paistnud see rünnak kohalikele sellisena, mida panevad toime kohalikud võitlejad, sest ilmselt otsisid mõrvarid peale raha midagi muud. Portaal rõhutab allikaid nimetamata, et ründajate prioriteet oli üks ajakirjanikest, suur ja lihaseline. „Ta (mõrvar) tahtis läbi otsida tema taskud, aga ajakirjanik keeldus ja osutas vastupanu. Selle tagajärjel tapeti ta esimesena oma ajakirjanikest kolleegide silme all,” kirjutab Corbeau News.

Varem teatas organisatsioon Piirideta Reporterid Kesk-Aafrika Vabariigi massikommunikatsiooniministrile ja valitsuse ametlikule esindajale viidates, et ründajad olid üheksa turbanitega meest, kes ei rääkinud ei prantsuse ega sango keelt.

30. juulil hukkusid Kesk-Aafrika Vabariigis Kirill Radtšenko, Aleksandr Rastorgujev ja Orhan Džemal, kes tegid dokumentaalfilmi Vene palgasõdurite viibimisest Kesk-Aafrika Vabariigis.