Alexis oli endine mereväe reservist ja viimasel ajal lepinguline kaastöötaja, teatas Washingtoni FBI välibüroo CNN-ile. Tema isik tuvastati sõrmejälgede ja ID-kaardi foto järgi, teatas FBI.

Võimud ei ole rääkinud tulistamise motiivist. Ühe sõbra sõnul oli aga Alexisel vaidlus raha pärast firmaga, mis ta mereväe heaks tööle palkas.

Öö saabudes teatasid võimud, et on kindlad, et Alexis oli üksik tulistaja ning lõpetasid seega kogu päeva kestnud teise kahtlusaluse otsingud.

Alexisel oli kaasas sõjaväe lepingulise kaastöötaja ID-kaart, millel olnud foto langes kokku tema välimusega. Alexis kasutas seda ID-kaarti USA mereväe peakorterisse Navy Yardi sissepääsemiseks, ütles uurimisega kursis olev õiguskaitseorganite esindaja CNN-ile.

Ta sõitis ühe rajatise juurde ja parkis oma auto, enne kui kõndis lühikese maa hoone 197 juurde. Sees olles kõndis Alexis allika sõnul kohta, kust tal oli ülevaade kogu aatriumile, ja avas tule.

Alexis oli relvastatud automaadiga AR-15, üheksamillimeetrise käsirelva ja veel ühe püssiga, ütles ametnik. Rünnakus kasutas ta peamiselt automaati.

Uurijad keskenduvad teadaolevatele intsidentidele, milles Alexis on osalenud, sealhulgas kokkupuudetele politseiga, mis kirjeldavad üha vägivaldsemate kalduvustega meest.

Miski ei viita sellele, et Alexisel oleks olnud mereväega mingeid ideoloogilisi erimeelsusi või arusaamatusi mõne isikuga Navy Yardis, ütles õiguskaitseorganite esindaja.

„Mida ma tean, on see, et ta ei olnud seda tüüpi inimene,“ ütles Alexise õemees New Yorgist Anthony Little. „Ma ei kuulnud tõesti midagi, mis oleks mind kui uustulnukat perekonnas pannud tundma, et keegi peaks teda jälgima.“

Ka ise New Yorgist pärit Alexis teenis aastatel 2007-2011 täiskohaga mereväe reservistina, selgub sõjaväe andmetest.

Mereväes tegeles Alexis õhusõidukite elektrisüsteemidega.

Alexis saadeti erru pärast süstemaatilist määrustevastast käitumist, ütles uurimisega kursis olev anonüümseks jäänud ametnik.

Viimati töötas Alexis infotehnoloogiaalase lepingulise kaastöötajana mereväe juures.

Alexisel näib olevat olnud aeg-ajalt kokkupuuteid õiguskaitseorganitega juba alates vähemalt 2004. aastast, kui ta vahistati Seattle'is süüdistatuna teise mehe auto rehvide katki tulistamises pimedas vihahoos, selgub Seattle'i politsei raportist.

Alexis ütles siis uurijatele, et mees mõnitas teda, kuid ta ei mäleta tulistamisest midagi.

Uurijad rääkisid hiljem Alexise isaga, kes ütles politseile, et pojal on probleeme viha taltsutamisega, mis on seotud posttraumaatilise stressihäirega, mille all ta kannatas pärast 2001. aasta 11. septembri terrorirünnaku päästetöödest aktiivset osavõttu New Yorgis.

2010. aastal arreteeriti Alexis Texase osariigis Fort Worthis, kus tulistas läbi oma korteri lae. Politsei süüdistust siiski ei esitanud. Alexis väitis, et tulistas kogemata relva puhastades.

Alexise viimane teada olev aadress oli Fort Worthi lähedal, kus ta jagas korterit neli aastat tagasi Taist USA-sse emigreerunud Nutpisit Suthamtewakuliga, kes nimetas Alexist oma parimaks sõbraks.

Viis kuud tagasi Suthamtewakul abiellus ja Alexis pidi välja kolima. Lõpus veetis Alexis palju aega oma toas ja hoidis omaette.

Oli märke selle kohta, et Alexis oli rahulolematu. Ta oli väga pahane firma peale, mis palkas ta mereväe heaks tööle, ütles sõber.

Alexis väitis, et talle ei makstud korralikult kuudepikkuse lähetuse eest Jaapanisse eelmisel aastal, rääkis teine endine korterikaaslane Michael Ritrovato, kelle sõnul tundis Alexis, et firma on talle raha võlgu.

Arvatakse, et Alexis saabus Washingtoni piirkonda eelmisel nädalal, kui ta väidetavalt registreeris end sisse ühte hotelli, teatas isik, kes teda hotellis kohtas. Sama isik ütles, et Alexis andis mõista, et kavatses jääda piirkonda mitmeks nädalaks.