Kerry ütles telekanali CBS saatele „Face the Nation“, et lennuki allakukkumise uurimise tulemusena tehakse lõplikud järeldused Venemaa rolli kohta.

„Meil on palju tõendeid, mis osutavad suunas, mis tõstatab väga, väga tõsiseid küsumusi, sealhulgas fakt, et mõni nädal tagasi tuli Venemaalt 150 sõidukist koosnenud konvoi, mis liikus Ida-Ukrainasse tankide, suurtükkide, raketiheitjate ja soomukitega ning anti üle separatistidele,“ ütles Kerry. „Me teame, et on venelasi, kes on separatistide juhid. Mõned, mitte kõik. Mõned. Ja me teame, et venelased on separatiste relvastanud, separatiste välja õpetanud, separatiste toetanud ega ole tänase päevani kutsunud separatiste avalikult üles võitlusest loobuma või olema osa lahendusest.“

Kerry märkis veel, et vahetult enne lennuki allatulistamist oli lennuki allakukkumispaiga läheduses õhutõrje raketikompleks SA-11 (nii nimetatakse Buki USA-s) ning sotsiaalmeedias on dokumenteeritud, et separatistud kelkisid lennuki allatulistamisega. USA on vahelt võtnud separatistide vestlusi, milles on juttu allatulistatud lennukist.

Lõpuks on Kerry sõnul olemas tõend, et SA-11 süsteem viidi tagasi Venemaale ja Ida-Ukrainas seda pole. „Niisiis on tohutu hulk tõendeid, isegi rohkem tõendeid, kui ma praegu esitasin, mis viitavad Venemaa osalemisele selle süsteemi üleandmisel ja seda kasutanud inimeste väljaõpetamisel,“ ütles Kerry.

Kerry mõistis hukka ka purjus separatistid, kes lennuki allakukkumiskohast surnukehi minema tassivad. Kerry sõnul peab Venemaa tegema rohkem sellise käitumise peatamiseks.