Oma tütart 24 aastat vägistanud Fritzl on öelnud oma advokaadile, et hellitab lootust ühel päeval vabaneda. Tal võib see õnnestuda, kui ta elab 88-aastaseks, vahendab The Telegraph.

Fritzl veedab ülejäänud elu psühhiaatriahaiglas, kui arstid tema „vaimses ebanormaalsuses” mingit muutust ei märka, kuid kui ta reageerib ravile ja loetakse tervenenuks, viiakse ta üle tavalisse vanglasse. Pärast 15 aasta pikkuse vanglakaristuse ära kandmist võidakse kaaluda tema tingimisi vabastamist.

Et Fritzl on 11 kuud eeluurimisvangistuses viibinud, võib see juhtuda juba 14 aasta pärast.

12 politseiniku poolt valvatud Fritzl istus kohtulaua taga kergelt küüru vajununa ja ei reageerinud kohtuotsusele nähtavalt mitte kuidagi. Tema ainuke kommentaar oli: „Ma aktsepteerin kohtuotsust.”

Hetkel kohtu juures vanglas hoitav Fritzl viiakse järgmise nädala alguses Viini Mittersteigi vangla psühhiaatriaosakonda, kus arstid otsustavad, kas on tõenäoline, et teda saab ravida.

Fritzl on seal enesetapu vältimiseks pideva valve all ja jagab koos teise kinnipeetavaga 5x4 meetri suurust kongi.

Pärast kuue nädala pikkust hindamisperioodi Mittersteigis paigutatakse Fritzl ühte neljast range režiimiga psühhiaatriahaiglast Austrias.