75-aastane Fritzl vägistas oma tütart Elisabethi 24 aasta jooksul kuni 3000 korda ja sigitas talle seitse last, keda hoidis keldris vangis, kirjutab The Sun.

Patrick Jakob veetis Fritzliga St. Pölteni vangla kongis koos kolm kuud. Fritzl ütles talle, et oli kaksikelust tüdinud ja tahtis vanemas eas puhata. Selleks oli tal kaks võimalust – lasta kõik vabaks ja minna kohtu alla või tappa nad.

„Ta ütles, et kaalus, kuidas nad tappa ja parim võimalus oleks olnud happevann, kus kõik jäljed tema salaperekonnast oleks hävinud,” rääkis Jakob. „Sellisel juhul poleks keegi kunagi teadnud, mida ta teinud oli. Ta oleks nad kõik maa pealt kaotanud. Tal olid kõik üksikasjad välja mõeldud.”

Suvel vabastatud Jakob rääkis, kuidas Fritz kirjeldas raske terasukse ehitamist keldrisse, kandes selle osi ükshaaval trepist alla.

Fritzl püüdis pidevalt oma tegusid õigustada. „Ta ütles, et sulges Elisabethi keldrisse viimase kaitsmiseks, sest arvas, et tüdruk tarvitab narkootikume. Ma olin noor ja naiivne ja jäin alguses tema väiteid uskuma. Aga tagantjärele võin ma öelda, et ta manipuleeris minuga,” ütles Jakob.

Jakobi sõnul ei jõudnud Fritzl perekonna vabastamise või tapmise otsust langetada. Jakobil pole aga kahtlust, et Fritzl oleks tapatöö ette võtnud, kui tal oleks võimalus olnud. „Ta on nii kuri inimene,” leidis Jakob.

Jakob pandi Fritzliga ühte kongi, sest tal on astma ja tema endine kongikaaslane suitsetas. „Kui ma nägin, et mu uus kongikaaslane on Fritzl, oli mul hirm, tõesti õudne. Ma ei ole oma kuriteo üle uhke, aga see oli teismelise lollus. Kuidas saan ma olla ühes kongis koletisega?”

Jakob märkas šokeeritult, et mõnede inimeste jaoks oli Fritzl kangelane. „Ta sai fännidelt sadu kirju. Tal oli neid terve patakas. Ühel päeval näitas ta mulle saadetud fotot. Sellel oli naine seismas maskis mehe kõrval. Naine naeris. See oli õudustäratav. Fännid pidasid teda peakoletiseks. Nad austasid teda.”