Muelleri pere teatas täna, et nad on saanud kinnituse, et pantvangis hoitud naine on kaotanud oma elu. Perekond avalikustas ka Muelleri käsitsi kirjutatud kirja, mille naine saatis vabastatud kaasvangi abiga 18 kuud kestnud vangistuse ajal, vahendas Ilta-Sanomat.

„Olen olnud pimeduses, valguses + olen õppinud, et isegi vangistuses võib inimene tunda end vabana. Olen tänulik. Olen õppinud, et igas olukorras on midagi head, mõnikord peame me vaid seda otsima,“ kirjutas Kayla oma 2014. aasta alguse kirjas.

Mueller kirjutas, et ta on turvalises kohas, täiesti vigastusteta ja terve ning teda on koheldud austuse ja lahkusega. Ta rõhutas, et ta on väga kurb perele põhjustatud mure pärast.

„Ainuüksi teie peale mõtlemine toob pisarad silmi,“ kirjutas Mueller.

Ta kirjutas, et unistab pere ühistest retkedest ja sellest, kuidas ta nendega lennuväljal pärast vabanemist kohtuks.

„Igatsen teist igaüht nõnda, nagu oleksime lahus olnud aastakümne.“

Reedel väitis äärmusrühmitus Islamiriik, et Jordaania armee õhurünnakute käigus Süürias on surma saanud ka ameeriklasest naispantvang, sest tabati hoonet, milles teda kinni hoiti.

Mueller oli ainus teadaolev n-ö järelejäänud ameeriklasest pantvang, kelle Islamiriik kunagi röövis. Naine kadus 2013. aastal augustis, kui ta sõitis Põhja-Süüria linna Alepposse koos oma süürlasest poiss-sõbraga. Tema kolleegid said kuid hiljem video, mis näitas, kuidas naine kannab burkat ning palub oma elu eest.