USA õhujõududes teenivat Spencer Stone`i, kes aitas augustis Amsterdami-Pariisi rongis tulistajat kinni püüda, rünnati ning pussitati neljapäeva öösel Sacramentos, vahendab Washington Post.

Stone viidi kohalikku haiglasse ja ta on hetkel stabiilses seisundis, ütles USA õhuväe pressiesindaja meediale. Õhuväe esindaja kinnitas, et Stone`i pussitati rinda neli korda.

Sky Newsi teatel pussitati Stone`i eile südaööl korduvalt rinda ning ei ole teada, kas suvine ja eilne intsident on omavahel seotud.

Daily Mail kirjutab aga, et Stone`i rünnati umbes kella 00.45 ajal tänaval ning et kuritöö oli nii vägivaldne, et lausa kaks kvartalit pandi seeetõttu kinni. Samuti arvas politsei alguses, et Stone ei ela seda rünnakut üle.

Ühe allika väitel olevat Stone kaitsnud ühte oma sõpra.

Sacramento politsei uurib juhtunut.

26-aastane mees avas 21. augustil tule Amsterdami-Pariisi rongis, kus kokku oli üle 500 reisija.

Marokost pärit mees alustas tulistamist, kui oli väljunud WC-st, automaat õlal. Peale selle oli ta varustatud noa ja käsirelvaga.

Rongis olnud kolm ameeriklast ja üks britt said mehe ohutuks teha, enne kui ta jõudis uuesti oma relva laadida. Kaks ameeriklast on USA armee sõdurid - üks teenis õhujõududes ja teine oli puhkusel Afganistani missioonilt.

Üks tulistamises viga saanud meestest oligi USA õhujõududes teeniv Spencer Stone, kes aitas tulistajat kinni püüda. Ta sai ka toona pussitada kaelapiirkonda, ent arstide sõnul polnud ta elu ohus.

Ülejäänud kahe mehe vigastused olid rasked.

CNN-ile antud intervjuus ütles sõjaväelaste kaaslane Anthony Sadler, et nad said tulistaja maha rahustatud, lüües teda kehapiirkonda.

"Me kõik kolm lõime teda. Samal ajal pussitati Spencerit korduvalt noaga kaela. Alek (Skarlatos) sai ründajalt automaadi ära võtta. Aitasin ründajat kinni siduda koos mulle appi tulnud Chrisiga. Märkasin, et üht meest oli pussitatud kõrri ja Spencer vajutas verejooksu kinni, enne kui ta teadvuse kaotas," kirjeldas Sadler toona.

Stone ja teised tulistajat kinni püüda aidanud mehed said Prantsuse presidendilt isiklikult ka veel oma kangelaslikkuse eest augustis riigi kõrgeima teenetemärgi.