Kataloonia suurim separatistlik partei pakkus Gibraltarile oma toetust Hispaania türanniseerimise vastu, vahendab The Local.

„Me avaldame kõige siiramat kahetsust kohatu türanniseerimise ja ahistamise pärast, millega Hispaania valitsus kohtleb kodanikke, keda teie demokraatlikult esindate,“ kirjutas ERC fraktsiooni juht Hispaania parlamendis Alfred Bosch Picardole.

Pinged Hispaania ja Suurbritannia vahel on viimastel nädalatel üles kruvitud pärast seda, kui Gibraltar hakkas oma vetesse ehitama kunstlikku riffi.

Hispaania väitel takistab see riff kohalikel Hispaania kaluritel traditsioonilistesse kalastuspaikadesse pääsemist ning on välja käinud idee hakata küsima 50 eurot Gibraltari-Hispaania piiri ületamise eest. Seda raha kasutataks kaluritele kompensatsiooni maksmiseks.

ERC esindaja Bosch kuulutas aga, et Hispaania püüab lihtsalt suunata tähelepanu kõrvale oma sisepoliitilistelt ja finantsskandaalidelt.

„Me oleme veendunud, et ainus lahendus Kalju (Gibraltari) küsimusele, nagu ka Kataloonia küsimusele, leidub dialoogi, hääleõiguse ja enesemääramisõiguse kaudu,“ ütles Bosch oma kirjas. „Ühtki küsimust ei tohiks käsitleda asjassepuutuvate inimestega konsulteerimata. Teie vabadus on meie vabadus.“

ERC võitis viimastel Kataloonia parlamendivalimistel 13,7 protsenti häältest.