Selle liberaalide ja iseseisvalt mõtlevates ringkondades oodatud raamatu avaldas ajalehe Novoja Gazeta kirjastus. Selles väljaandes töötas ka kolm aastat tagasi mõrvatud võime Tšetšeenia poliitika tõttu kritiseerinud ajakirjanik Anna Politkovskaja.

Dialoogivormis kirjutatud „Ilma Putinita" raamatus meenutavad Kasjanov ja Kisseljov oma elu Nõukogude aastaid, arutavad kaasaegse Venemaa ajaloo sõlmpunktidest - 1996. aasta valimistest, majanduslangusest, sõltumatu televisiooni saatusest, Mihhail Hodorkovski ja naftafirma JUKOSe kohtuasjast.

Tihti võimuteljega Putin-Medvedev vastuolus olevad Kasjanov ja Kisseljov üritavad oma ühisraamatus leida vastust põlisele küsimusele: kas sündmused riigis võiks areneda ka teisi stsenaariume mööda?

Jevgeni Kisseljov ja Mihhail Kasjanov

See raamat - viimase aastakümne kahe poliitelus aktiivse osaleja vestlus, on esimesi katseid selgitada ja mõtestada meie silmade all toimuvaid muutusi. Kuid pühendatud mitte ainult minevikule, vaid ka tänapäeva Venemaale ja tema tulevikule.

Üks huvitavamaid peatükke räägib sellest, kuidas riigi esimene president Boriss Jeltsin jäeti sisuliselt uue valitsusjuhi Vladimir Putini pantvangiks. Põhimõtteliselt kontrollis Putin kõike, mis Jeltsini ümber sündis või kes teda külastasid.

Sellise raamatu ilmumine praegusel Putini poolt kontrollitaval ajal on analüütikute sõnul ime.

Kolmapäeval esineb Kasjanov Moskva kesklinnas Politkovskaja mõrva aastapäevale pühendatud miitingul koos tema poja Ilja, tööandja - Novoja Gazeta peatoimetaja Aleksei Simonovi, kirjanik Boriss Akunini, Jabloko partei endise liidri Grigori Javlinski, Solidaarsuse liikumise ühe juhi Boriss Nemtsovi ja teistega.