„Kahjuks on see, mida me täna näeme, selle karistamatuse tulemus, mis on juba ligi aasta välja kujunenud pärast meie seltsimehe, Vene opositsiooni juhi Boriss Nemtsovi demonstratiivset mõrva 200 meetri kaugusel Kremlist. Absoluutselt kõigest on näha, et selle kuriteo jäljed viivad nii või teisiti Groznõisse,“ ütles Kara-Murza.

Kara-Murza lisas, et hindab Kadõrovi avaldatut mõrvale õhutamiseks.

Kara-Murza sõnul sõitis ta Strasbourg’i koos Kasjanovi, Žanna Nemtsova ja Vadim Prohhoroviga Euroopa Nõukogu parlamentaarse assamblee istungjärgule, et arutada Nemtsovi mõrva uurimise kontrolli alla võtmist.

Hiljem ütles ka Kasjanov, et peab video avaldamist otseseks mõrvaähvarduseks. „Ma pean nõu juristidega ja annan kõige tõenäolisemalt õiguskaitseorganitesse sisse sellise klassifikatsiooniga avalduse,“ vahendas Interfax. Kasjanov märkis ka, et ootab Venemaa presidendi reaktsiooni.

Inimõiguslane Ljudmila Aleksejeva teatas esmaspäeval, et Kadõrov on osaluse Nemtsovi mõrvas „praktiliselt üles tunnistanud“. Kadõrovi avaldatud videot nimetas Aleksejeva otseseks ähvarduseks Kasjanovi elule.