Peaminister tegi ettepaneku teisipäeval toimunud valitsuse istungil. Justiitsminister Rašid Tusubekov ütles, et peagi tehakse vastavad parandused seadusandlusse. Aunimetuse andmist Nazarbajevile põhjendati tema „ajaloolise rolliga Kasahstani iseseisvuse saavutmisel“, vahendab Lenta.ru.

Presidendile aunimetuse omistamine on seotud Kasahstani iseseisvumise 20. aastapäevaga.

Väljaande Kazakhstan Today andmetel hääletasid valitsuse liikmed ühehäälselt riiklike autasude seadusse paranduste tegemise poolt. Need saadetakse ülevaatamiseks parlamendi ülemkotta senatisse.

Rahvuskangelase aunimetus omistatakse teenete eest Kasahstani ees, tsiviil- ja sõjaliste kangelastegude eest vabariigi iseseisvuse nimel. Selle aunimetuse saanud kodanikele antakse kuldtäht ja isamaa orden. Kasahstani rahvuskangelased on praegu näiteks lendur ja kosmonaut Talgat Musabajev, helilooja Nurgisa Tlendijev ja akadeemik Muhtar Alijev.

Aasta tagasi omistati Nazarbajevile tiitel Rahva Juht. Ise ta sellesisulisele seadusele alla ei kirjutanud, kuid ei saatnud seda ka parlamenti tagasi, mille tulemusena hakkas see automaatselt kehtima.