Kossatšov kritiseeris intervjuus Soome koonderakonna esindaja Kataineni Venemaad puudutavaid avaldusi. Reedel kohtusid Kossatšov ja Katainen aga Moskvas ja venelane väitis, et sai Kataineni avalduste kohta väärinformatsiooni. Katainen kommenteeris juhtunut kolmapäeval ajalehes Savon Sanomat, vahendab Helsingin Sanomat.

„Ajakirjanik, kes Kossatšoviga ühendust võttis, rääkis vaid osa tõest ja püüdis teda provotseerida. Ma pean sellist tõe võltsimist tahtlikuks valetamiseks,” ütles Katainen.

Eerola arvab, et tema töölepingu lõppemise taga on koonderakonna surve Yleisradiole.

„Nende asjade ajaline kokkulangevus ei saa olla kokkusattumus,” ütles Eerola. Ta kavatseb Kataineni avaldusest lähtuvalt vastutegevust alustada. „See on auhaavamisele üsna lähedal.”

Yleisradio uudiste peatoimetaja Jouni Kemppainen eitab kategooriliselt, et Eerola vabastamine oleks olnud seotud Kataineni puudutavate uudistega. Eerola leping olevat lihtsalt augusti lõpus lõppenud ja seda ei soovitud pikendada.

Samas tunnistab Kemppainen, et Kataineni lähikonnast on Yleisradioga ühenduses oldud. „Vestleme jätkuvalt kõigi parteide ja poliitikutega,” ütles Kemppainen.