Karadžići sõnul pakkus Holbrooke talle 1996. aastal immuunsust, kui ta avalikust elust tagasi tõmbub, vahendab Reuters.

Karadžić väidab, et kui Holbrooke mõistis, et ei suuda veenda kohtu peasüüdistajat süüdistustest Karadžići vastu loobuma, otsustas ta Karadžići „likvideerida”.

Karadžići väitel on talle tehtud mitmeid tapmiskatseid ning ta kardab, et „härra Holbrooke’i või proua Albrighti pikk käsi” võib ulatuda temani isegi vanglas.

„Selle tõttu ja fakti tõttu, et USA ja minu vahelist lepingut on rikutud, vaidlustan ma kogu kohtuasja seaduslikkuse,” ütles Karadžić oma neljaleheküljelises esildises.

Holbrooke, kes on Karadžići väited korduvalt ümber lükanud, nimetas neid kolmapäevases Saksa ajalehes Bild „absurdseks ja naeruväärseks valeks, mida Karadžić on juba aastaid levitanud”.

Karadžić nõudis tribunalilt, et Holbrooke, Albright ja mitmed muud isikud, sealhulgas endine peasüüdistaja Richard Goldstone, kutsutaks tunnistusi andma.

Nõudmised meenutavad endise Serbia presidendi Slobodan Miloševići omi, kes nõudis, et kohtusse ilmuksid tunnistusi andma endine Suurbritannia peaminister Tony Blair ja endine USA president Bill Clinton.