Bosnia serblaste (Republika Srpska) pikaaegne liider ja esimene president Radovan Karadžić kinnitas Haagi tribunali ees kohtunikule oma soovi iseennast kaitsta, teatab telekanal CNN, mis tegi kohtuistungist otseülekande.

Pärast seda kui Karadžić oli kohtule oma isikut kinnitanud alustas kohtu eesistuja talle süüdistuskokkuvõtte ettelugemist.

Radovan Karadžić vahistati Serbia salapolitsei poolt 21. juuli hilisõhtul Belgradi magalarajoonis Novi Beograd. Mõningail andmeil tabati mees aga juba 18. juulil.

Karadžić toimetati Serbia justiitsministri heakskiidul lennukiga riigist välja ööl vastu30. juulit. Helikopter tõi ta Rotterdami lennuväljalt Haagis asuvasse Scheveningeni erivanglasse, kus ta astus eile Endise Jugoslaavia sõjakuritegusid uuriva rahvusvahelise tribunali (ICTY) ette.

Teda süüdistatakse seotuses 18 000 inimese mõrvaga, genotsiidis ja inimsusevastastes kuritegudes 1992-95 toimunud Bosnia sõja ajal. Seal hulgas süüdistatakse Karadžićit ka seotuses Srebrenica massimõrvaga, kus hukati 8000 moslemit.