Esimesel küsitlemisel kuu aega tagasi keeldus Karadžić end süüdi või mitte süüdi tunnistamast ning seadis selle asemel kahtluse alla kohtu seaduslikkuse. Tõenäoliselt teeb ta seda uuesti, vahendab Reuters.

Oma viimases esildises nimetas Karadžić tribunali väärastunud kohtusüsteemiks, väites, et see on erapoolik ja selle eesmärk on ta süüdi mõista ning kordas oma väidet, et USA üritab teda likvideerida.

Karadžićit süüdistatakse genotsiidis Sarajevo 43-kuulise piiramise ajal ja 8000 moslemi massimõrvas 1995. aastal Srebrenicas.

Kui Karadžić, kes on otsustanud ennast ise kaitsta, end süüdi või mitte süüdi ei tunnista, pannakse toimikusse endise Jugoslaava rahvusvahelise tribunali reeglite järgi automaatselt kirja, et ta ei tunnista end süüdi.

Karadžić on nõudnud, et endine USA rahuvahendaja Richard Holbrooke ja endine riigisekretär Madeleine Albright ilmuksid tribunali ette.

Esimesel küsitlemisel väitis Karadžić, et kümme aastat tagasi sõlmitud salajase lepinguga pakkus Holbrooke talle kohtu ees immuunsust, kui ta kaob avalikkuse eest.

Karadžić väidab, et Holbrooke taganes oma lubadusest ja soovib nüüd tema surma. Holbrooke on selle väite nii enne kui pärast Karadžići vahistamist korduvalt ümber lükanud.