Kaks venelastest identifitseeriti kui endine sõjaväeatašee Konstantin Kolpakov ja tema asetäitja alampolkovnik Dmitri Fedortšatenko, teatas CTV News RIA Novosti vahendusel.

Kanada julgeoleku ja luureteenistuse CSIS endine juht Geoffrey O'Brian ütles CTV-le, et Fedortšatenko oli tõenäoliselt Venemaa sõjaväeluure GRU agendijuht Kanadas.

„Need on tavaliselt sõjaväeatašeed, mis on klassikaliselt see seltskond, kust GRU ohvitserid tulevad,“ ütles O'Brian.

Ajaleht Globe and Mail teatas, et ülejäänud kaks diplomaati, kes välja saadeti, olid Mihhail Nikiforov ja Tatjana Steklova, kuid saatkonna pressiesindaja ütles ajalehele, et Nikiforov lahkus Kanadast rotatsiooni käigus. Steklova kohta kommentaare ei antud.

Kohalik uudisteagentuur Postmedia News teatas, et ka Kolpakov lahkus detsembris, sest tema planeeritud aeg Kanadas sai läbi.

Venemaa välisministeeriumi pressiesindaja ütles telefoni teel, et asja uuritakse ja kommenteerimiseks ei olda veel valmis.

Väidetav Vene spioon, Kanada mereväe 40-aastane nooremleitnant Jeffrey Paul Delisle vahistati jaanuari alguses. Kohaliku meedia väitel värvati ta Vene spiooniks 2007. aastal.

Kanada kinnitab, et Delisle'i edastatud informatsioon ei sea ohtu riiklikku julgeolekut. CTV teatas aga, et Delisle'il oli ligipääs salajase informatsiooni varakambrile, sealhulgas teabele laevade liikumisest, relvasüsteemidest ning isegi Kanada ja USA globaalse spioonivõrgustiku kommunikatsioonisignaalidest.

Delisle astub kohtu ette järgmisel kolmapäeval. Süüdimõistmise korral ootab teda kuni eluaegne vanglakaristus.

USA suursaadik Kanadas David Jacobson püüdis sel nädalal olukorda rahustada, öeldes, et Kanada on vaatamata skandaalile USA usaldusväärne liitlane ja partner.

Ottawa ja Moskva suhete parandamine võib olla keerulisem. Anonüümseks jäänud Kanada ametnikud ütlesid CTV-le, et Vene spionaaž Kanadas on sama ulatuslik ja agressiivne nagu külma sõja ajal.