Kodanikualgatuse Königsbergi poolt koordinaator Juri Nuštajev ütles teisipäeval Interfaxile, et aktsiooni kestuseks on kavandatud kaks aastat.

“Aktsiooni eesmärgiks on valjusti teatada ja anda mõista linnavõimudele, et osal linlastest on selge seisukoht Kaliningradi-Königsbergi nime osas, nad on valmis oma seisukohta kaitsma ja sellega tuleb linnavõimudel arvestada,” kinnitas Nuštajev.

Ta avaldas veendumust, et linnavõimud on sunnitud aktsiooni tulemustele vastavalt aitama kaasa linnale selle ajaloolise nime tagastamisel 2005. aastal, mil linn tähistab 750. aastat oma asutamisest.

“Me ei ole huvitatud vastasseisust ühiskonnas, kuna me ei nimeta ümber, vaid tagastame esialgse nime linnale, mille saatus on Euroopa ja maailma ajaloo võõrandamatuks osaks,” lisas Nuštajev.

Hääletamine on peamiselt kavandatud elektroonilisena — interneti vahendusel, ent oma allkirja saab anda ka paberile.

Hääletustulemused võetakse kokku 2004. aasta 4. juulil, linna Kaliningradiks nimetamise aastapäeval.

“Isegi kui kaheaastase hääletuse jooksul koguneb vaid mõnisada Königsbergi nime pooldajat, saadame me pöördumise ikkagi Venemaa presidendile, Kaliningradi linnapeale ja volikogu saadikutele, UNESCO-le, Euroopa Nõukogule, ENPA-le ja Läänemeremaade Nõukogule,” lubas koordinaator.