19-liikmeline piraadijõuk kaaperdas jahi Omaani rannikust lõunas, lootes saada reisijate eest lunaraha. Kaks kaaperdajat mõisteti eluks ajaks vangi juba augustis. Kolmele mehele on esitatud mõrvasüüdistus ja neid võib oodata surmanuhtlus, teatab BBC News.

Jahi pardale läinud piraadid lootsid viia ameeriklased Somaaliasse, kuid USA sõjalaevad sekkusid. Piraadialuse tüürimees Omar tuli ühele sõjalaevale läbirääkimisi pidama. Ameeriklased pakkusid, et piraadid võivad vastutasuks pantvangide üleandmise eest jahi endale jätta.

Kohtu dokumentide järgi somaallased keeldusid ja ütlesid, et pantvangid on väärtuslikumad.

Mohamed oli parajasti pastat keetmas, kui läks tulistamiseks.

„Ma olen ainult vaene mees, kes püüab oma perekonda toetada,“ ütles Mohamed, kes väljendas hukkunute pärast sügavat kurbust ja lootust, et ohvrite omaksed talle andestavad.

Väidetavalt on süü üles tunnistanud piraadid nõustunud prokuratuuriga koostööd tegema, mistõttu võidakse nende karistusaegu lühendada või nad riigist välja saata.

Jahil nimega Quest hukkusid selle omanikud Jean ja Scott Adam Californiast Marina del Reyst ning nende sõbrad Bob Riggle ja Phyllis Macay Seattle'ist.