"Ta hankis peaaegu kogu kasutatud materjali välismaalt," ütles Breiviki kaitsja Geir Lippestad neljapäeval ajalehes Verdens Gang (VG) ilmunud kommentaarides, vahendab BNS.

Ta lisas, et tema klient külastas veretööd kavandades umbes 20 riiki.

"Ta ütles, et kohtus nendel reisidel inimestega ja hankis varustust. Ta ütles, et paljud inimesed aitasid tal seda varustust hankida," ütles Lippestad pärast Breiviki kolmandat ülekuulamist kolmapäeval.

Kuid politsei toonitas neljapäeval, et tõenäoliselt tegutses Breivik üksinda ega kinnitanud Lippestadi kommentaare.

Politseiprokurör Christian Hatlo ütles AFP-le, et ei saa kinnitada, et Breivikit abistati.

"Ma saan kinnitada vaid seda, et ta rääkis oma välisreisidest mitmesse riiki," ütles ta.

"Ta ütleb, et tegutses üksi ja seni ei ole miski vastupidist tõestanud," ütles Hatlo ja lisas, et politsei uurib endiselt võimalikke kaasosalisi, kuigi "suure tõenäosusega oli ta üksi".

32-aastane Breivik võttis omaks kaks terrorirünnakut, milles hukkus kokku 77 inimest. Oslo kesklinnas valitsushoonete juures õhitud autopomm tappis kaheksa inimest ning Breivik ise lasi maha veel 69 inimest Utøya saarel, kus oli valitsuspartei Tööerakonna noortelaager.

Breivik on öelnud, et pani rünnakuid toime üksi, ning politsei sõnul on see võimalik.

Lippestad ütles VG-le, et tema klient ei avalda rohkem teavet, kui ei ole "täidetud tema ekstravagantseid nõudmisi ühiskondliku revolutsiooni osas".

Breivik nimetas varem on tegusid "julmadeks, kuid vajalikeks" ning ütles, et see on osa "ristisõjast" Euroopa islamiseerimise ja multikultuursuse vastu.