Halimov ja veel kolm Islamiriigi mõjukat välikomandöri hävitati nõupidamise ajal terroristide komandopunktis. Nende hulgas oli ka „Deir ez-Zori emiir“ Abu Muhammad Ash-Shimali, kes vastutas finantside ja värvatud uustulnukate toimetamise eest väljaõppebaasidesse. Venemaa kaitseministeerium märkis, et rida Euroopa eriteenistusi peab Ash-Shimalit 2015. aasta novembri Pariisi terrorirünnaku organiseerijaks, vahendab RIA Novosti.

Lisaks sellele likvideerisid Venemaa õhu- ja kosmosejõud 40 reavõitlejat ja sidesõlme.

„Pärast saadud informatsiooni kinnitamist ja sihtmärgi eelluuret saadeti Hmeymimi lennubaasist õhku Venemaa õhu- ja kosmosejõudude kaks lennukit Su-34 ja Su-35, mis andsid täpse lennuväelöögi betooni purustavate pommidega,“ teatas kaitseministeerium.

Venemaa kaitseministeeriumi teatel aitas Vene lennuväe õhulöök kiirendada Deir ez-Zori blokaadi murdmist.

Halimov alustas karjääri Nõukogude erivägedes. Hiljem sai temast Tadžikistani OMON-i juht ja ta teenis presidendi kaardiväes. Aastatel 2003-2008 käis ta kolmel korral eriettevalmistust saamas USA Blackwateri baasis, teatab RIA Novosti.

2015. aasta mai alguses ei tulnud Halimov enam teenistusse. Mõne kuu pärast ilmusid internetti videod, kus Halimov teatas, et ühines Islamiriigi võitlejatega.

Tadžikistani võimud kuulutasid Halimovi Interpoli kaudu tagaotsitavaks. USA välisministeerium pani tema asukoha teatamise eest välja tasu kolm miljonit dollarit.