„Läbiviidava tegevuse peamine eesmärk on üksuste koostöö igakülgne kontroll koos sellele järgneva õppe-lahingülesannete täitmisega tundmatus kohas ja kontrollimata polügoonidel,“ öeldakse teates UNIAN-i vahendusel.

Väliõppused toimuvad kahes etapis.

Esimese etapi jooksul omandavad motolaskur-, suurtükiväe ja tankiüksuste ülemad ja isikkoosseis kogemusi kombineeritud meetodil (omal jõul, raudtee- ja lennutranspordiga) marsi käigus alalisest paiknemiskohast kindlaks määratud piirkonda, millele järgneb grupeerumine tundmatul maastikul. Harjutatakse koostööd Venemaa raudtee töötajatega ja tehnika laadimist raudteeplatvormidele.

Väliõppuste sellesse etappi on plaanitud ka mitmete praktiliste ülesannete täitmine, mille käigus harjutavad sõjaväelased oma tavaliste üksuste koosseisus sõja- ja eritehnika tundmatusse kohta viimise reeglite täitmist, luuretegevust liikumisteedel, insenerluuret, positsioonide kindlustamist ning taktikalis-spetsiaalset ettevalmistust. Erilist tähelepanu pööratakse plaanilise tegevuse käigus üksuste liikumise salastatusele ja maskeerimisele piirkondades, kus koondutakse ja õppusi läbi viiakse.

Praegu harjutavad üksuste ülemad erinevate lahinguliikide organiseerimise meetodeid, allüksuste ja tule juhtimist ette antud lahinguülesannete täitmise ajal, õppides tegutsema ettearvamatult, vastast pettes ja püüeldes ootamatuse poole. Seejuures tekitatakse keeruline lahingule lähedane taktikaline olukord vastutegevuse imitatsiooniga, teatab Venemaa kaitseministeerium.

Väliõppuse lõppetapis harjutavad sõjaväelased polügoonidel mitmeid praktilisi üksuste koostöö alaseid ülesandeid, viiakse läbi lahinglaskmised ning kontrollitakse üksuste ülemate oskust juhtida suurtükituld.

Lisaks sellele viib 1500 sõjaväelast läbi dessandi polügoonile Rostovi oblastis õhudessantvägede õppuste osana.