"Esmalt õhkis üks ründajaist oma lõhkeaineid täis auto Quetta linnas paikneva piirikorpuse asepeainspektori residentsi ees, enne kui teine ründaja end majas sees õhku laskis," ütles kõrge politseiametnik Hamid Shakil viitega keskvõimu alla kuuluvale poolsõjavälisele julgeolekuüksusele, vahendab BNS.

"Tegemist oli kaksikenesetapurünnakuga. Hoone sai tõsiselt kahjustada... osa perekonnaliikmeist sai raskeid vigastusi," ütles ta ja lisas, et ka asepeainspektor on vigastatute seas.

Nii Shakil kui kohalikud politseiametnikud ütlesid, et hukkunute seas oli neli Piirikorpuse liiget, teiste seas ka üksuse kõrge komandör. Lisaks said surma veel asepeainspektori abikaasa ja nende kaks last.

Residents paikneb Quettas muude valitsushoonete ja mitme tippametniku residentsi läheduses.

Shakili sõnul oli rünnaku sihtmärgiks piirikorpuse liikmed, kes tabasid esmaspäeval mitu kõrget al-Qaida komandöri. Teiste seas võeti kinni rahvusvahelise terroriorganisatsiooni kõrge liige Younis al-Mauritani, keda peetakse vastutavaks USA-s, Euroopas ja Austraalias korraldatud terrorirünnakute eest.

Mauritaniga koos tabati Quetta eeslinnades veel Abdul Ghaffar al-Shami ja Messara al-Shami. Operatsioonile aitasid kaasa USA ja Pakistani luureagentuurid, teatas nädala alguses Pakistani armee.

Vahistamised olid terrorivõrgustiku jaoks järjekordne ränk hoop. Neli kuud tagasi korraldasid USA eriüksuslased Pakistanis operatsiooni, mille käigus tapeti ka al-Qaida juht Osama bin Laden. Operatsioon viis kahe liitlasriigi suhted uude madalseisu.

Afganistani ja Iraaniga külgneva Baluchistani provintsi keskuses Quettas aset leidnud rünnak oli politsei hinnangul ilmselt islamistliku liikumise Taliban Pakistani haru kätetöö.