"Prantsusmaa ja Venemaa on leppinud kokku ehitada koos kaks Prantsusmaa Mistral-klassi juht- ja amfiibründelaeva, võimalusega ehitada kaks veel," teatas Sarkozy kantselei uudisteagentuuri AFP teatel.

Tegemist on esimese korraga, kui Venemaale müüakse sellisel tasemel kõrgtehnoloogilist relvastust NATO liikmesmaa poolt. Venemaa otsus kaldus Mistrali kasuks pärast seda, kui detsembri alguses Moskvas visiidil käinud Prantsusmaa peaminister Francois Fillon ütles, et konkursi võitmise korral tarnitakse laevad koos sõjalise tehnoloogiaga.

Venemaa peaminister Vladimir Putin on rõhutanud, et sõjalise tehnoloogia omandamine on Venemaale esmatähtis antud tehingu juures, et õppida sarnaseid laevu valmistama.

Üks Mistral-klassi sõjalaev maksab umbes 500 miljonit eurot ehk 7,8 miljardi Eesti krooni suuruse summa. See suudab pardale võtta kuni 16 helikopterit, seitse amfiibmasinat ja 750 dessantväelast. Lisaks on sellel veel 69 voodikohaga haigla.

Prsident Sarkozy kantselei teatel kindlustab antud tellimus Prantsusmaa laevaehitustehastes 1 000 töökohta neljaks aastaks.