Täna lendavad lennukid Austraaliast, USAst, Uus-Meremaalt ja Hiinast üle India ookeani lõunaosa, et leida kadunud Maialisia Airlines'i lennuk. Siiani nii palju lennukeid otsingutesse korraga kaasatud ei ole.

Tänane otsing keskendub inimsilmale, mitte radaritele, ütles Austraalia merejulgeoleku asutuse esindaja Mike Barton. Lennukid lähtuvad välja ilmunud Hiina satelliidi piltidest, millel võib olla näha ulpivaid lennukikere jäänuseid.

NASA on lubanud oma otsingutesse kaasata ka oma satelliidid. Lisaks on rahvusvahelise kosmosejaama pardal kaamera, millega saab läbi vaadata võimalikud lennuki kukkumispaigad. Ülesvõetavate piltide resolutsioon võimaldab näha objekte, mis on vähemalt 30 m suurused.

Eile leidsid otsijad puitaluse, mida kasutatakse lennunduses. "See on võimalik juhtlõng, aga selliseid puitaluseid kasutatakse ka laevanduses," nentis Austraalia merejulgeoleku instituudi töötaja John Young. Otsijate hinnangul tuleb ka arvestada, et juhuslikku risu võib ookeanist leida väga sageli.

Austraalia peaminister Tony Abbott lausus pressikonverentsil, et lootus lennuki leidmiseks on suurenenud. "Me oleme saanud hulga usutavaid niidiotsi ja lootus selle kurva saatusega lennuki leidmiseks suureneb," ütles ta.

Rohkem kui kaks nädalat tagasi kadus Vietnami lõunaosa lähistel radarilt Kuala Lumpurist Pekingisse lennanud Malaysia Airlines'i lennuk 239 inimesega pardal.