„Varem polnud kellelgi selle parteiga asja, niinimetatud aktivistidega. Nüüd süüdistavad nad juhtunus kõiki ja kõike. Räägivad absurdseid asju, nagu oleks Nemtsov mind seganud, et me olime vaenujalal,“ rääkis Kadõrov. Ta pidas võimalikuks, et Nemtsov võidi tappa, et realiseerida „verine plaan, mis on suunatud olukorra õõnestamisele riigis“, ning rõhutas, et võimudele polnud Nemtsovi mõrv kasulik.

Kadõrov ütles, et ei ole kunagi Nemtsovi mõrvas süüdistatavaid kaitsnud, vaid ütles lihtsalt välja oma arvamuse nende kohta. „Ma olen otsekohene inimene. Kunagi elus pole ma küsimusele vastamata jätnud ega tõtt maha salanud. Ma ütlesin, et Dadajev (Zaur Dadajev, Nemtsovi mõrvas süüdistatav – toim.) võitles kartmatult terroristidega,“ selgitas Kadõrov. Samal ajal kutsus ta üles viima läbi objektiivset juurdlust.

Kadõrov väljendas veendumust, et „Venemaale pahasoovijad“ on korraldanud tema mustamiskampaania. „Paistab, et ma väga segan kedagi. Keda? Rahvast? Juhtkonda? Loomulikult ei! Või käputäit riigidepartemangu käsilasi ja nendesarnaseid? Tõenäoliselt jah!“ ütles Kadõrov. Ta teatas, et ei kavatse muuta oma seisukohta nende suhtes, kes on asunud Venemaa vaenlaste poolele, kuid lisas, et ei soovi, et tema nimi kas või kaudselt häiriks kuidagi Venemaa presidenti Vladimir Putinit.

Rääkides oma võimalikust tagasiastumisest teatas Kadõrov, et tema saatuse küsimust pole veel Kremlis arutatud, kuid ta on valmis Putini igasuguseks otsuseks. „Ma olen jalaväelane, kes ütleb: „Just nii!“" ütles Kadõrov. Ta ei välista, et kui ta Tšetšeenia juhina enam ei jätka, hakkab ta tegelema laste kasvatamise ja „isamaa teenimisega“. „Iga hetk, kui Vladimir Putin leiab, et ma pean rivvi astuma… olen ma minutiga valmis!“