Vastavat edetabelit koostab ja avaldab mittetulundusühing Reporterid Ilma Piirideta (Reporters sans frontières - RSF) ning see avaldatakse 3. mail, mil tähistatakse rahvusvahelist vaba pressi päeva.

Putinile pannakse süüks vaba ajakirjanduse lämmatamist ja selle abil inimestega manipuleerimist. Lisaks süüdistas RSF Vene peaministrit „täispuhutud rahvusliku uhkuse" kliima tekitamises ja dissidentide ning teisitimõtlejate tagakiusamises.

„Igaüks, kes seab tema poliitika küsimärgi alla satub surmavasse ohtu," kirjutas RSF kommentaariks Kadõrovi kohta. Seal juures tõid dokumendi autorid välja kahe tema suurima kriitiku - Natalja Estemirova ja Anna Politkovskaja saatuse.

Lisaks on Tšetšeenias loodud tingimused, mis sunnivad ajakirjanikke kiitma Kadõrovi teeneid ja rahva ustavust.

Lisaks Putinile ja Kadõrovile sattus sellesse nimekirja ka Talibani islamistide juht mulla Omar, Valgevene president Aljaksandr Lukašenka, Itaalia maffia, Hiina Rahvavabariigi juht Hu Jintao, Mehhiko narkokartellid, Kasahstani president Nursultan Nazarbajev ja paljud teised.

Seal juures on Venemaa ainus riik, mis kahe nimega nimekirjas esindatud. Putin mahtus „pressi kiskjate" nimekirja ka 2006. aastal.