„Iseseisvus ei toonud meile midagi peale õnnetuse. Ma ei taha, et Tšetšeenia oleks Venemaast sõltumatu. Ainus, mida ma palun, on vabad käed võitluseks bandiitidega. Nemad on rahva ja islami vaenlased. Ma tahan nendega võidelda ja sõja lõpetada,” ütles Kadõrov Polit.ru vahendusel.

Venemaa probleemideks nimetas Kadõrov alkoholismi ja madalat sündivust ning lisas: „Riigi kultuuripoliitikaks on muutunud showbusiness. Ma räägin, et alkoholismi tuleb piirata ja kohe kuulen kurtmist, et Kadõrov tahab šariaadiseadused kehtestada??? Aga meil Tšetšeenias on kõige madalam kuritegevuse tase kogu Venemaal tänu meie usule. Puhastverd moslem mõtleb ennekõike homsele päevale. Ta võib auto varastada, aga teab, et taevas tuleb tal selle eest vastutada,” ütles Kadõrov.

Lisaks sellele mõistis Kadõrov hukka suitsetamise ülikoolides ja idee jagada kooliõpilastele kondoome. Kadõrov peab ülikooli teadmiste pühamuks, mitte kohaks, kus näidata uut Dolce & Gabbana kotti.

Küsimusele selle kohta, keda näeb Kadõrov 2012. aastal Venemaa presidendina, vastas Kadõrov eriliselt kaunilt: „Minu kumiiri Putinit. Ma tahaksin, et ta oleks president kogu elu. Ma armastan teda väga, nagu mees meest. Ta on sõnapidaja inimene: ta tõi Tšetšeeniasse rahu. Me olime bandiitide küüsis, aga alkohoolik Jeltsin pommitas meid. Need, kes Putinit kritiseerivad, pole inimesed ja on minu isiklikud vaenlased. Kuni Putin mind toetab, võin ma teha kõike, Allahu akbar – Allah on suur!”