24-aastane mees muutus reisi ajal rahutuks ja hakkas märatsema, hammustades teda rahustama asunud kaasreisijat, vahendab AP.

Ootamatult noormees aga rahunes, varises lennuki põrandale kokku ja suri.

Iiri politsei pidas hiljem kinni 44-aastase naise, kelle pagasist leiti kaks kilogrammi amfetamiini pulbrit ning kes ilmselt ka surnud reisijat tundis.

Hammustada saanud reisija toimetati Corki linna haiglasse. Lend oli teel Lissabonist Dublinisse.

Air Linguses töötav eestlanna ütles Delfile, et kuulis vahejuhtumist kaastöötajatelt. Küsimusele, kas viimasel ajal on jäänud reisijaid narkootikumidega vahele, vastas ta, et stjuardessideni see info enamasti ei jõua.

„Aga draamat on viimasel ajal tihti,“ ütles ta ja selgitas, et mitmel korral on lennukid tagasi pöördunud või hädamaandumise teinud, kuid seda tehniliste probleemide tõttu. Reisijatega ei ole viimasel ajal probleeme olnud, kuigi juhtumeid, kus reisija lennukis sureb, on ka varem olnud.

Lennuki personali on koolitatud tegelema ka vägivaldsete reisijatega – selleks puhuks on olemas käerauad ja rihmad, mille abil kaasreisijatele ohtliku inimese tooli külge nii kinni saab panna, et ta ei saa liigutada ega püsti tõusta.