Ööpäeva jooksul oli Ukraina  vägedel separatistidega tulekontakt 35 korral.

„Tulevahetused terroristide ja terroritõrjeoperatsiooni vägede vahel leidsid aset sealhulgas Donetski ja Luganski lennujaamade lähistel,“ seisab rahvusliku julgeoleku- ja kaitsenõukogu koduleheküljel.

Meedia teatel on Mariupoli suunas liikuvad tankid tulistanud Ukraina sõjaväe kontrollpunkte. Luureandmetel on tankikolonn linnast 20 kilomeetrii kaugusel.

Venemaa välisminister Sergei Lavrov ütles  aga  pressikonverentsil Moskvas, et tõendeid sissetungist Ukrainas ei ole esitatud ning jutt sellest on oletuslik.

„See pole esimene kord, kui me selliseid umbmääraseid süüdistusi kuuleme.“

Ameerika Ühendriikide riigijuht Barack Obama süüdistas neljapäeva hilisõhtul Venemaad Ukrainasse  tungimises ja ähvardas  sanktsioonide laiendamisega.

"Venemaa on vastutav Ukraina idaosas kestva vägivalla eest. Venemaa hoogustab vägivalda. Venemaa treenib, relvastab ja rahastab separatiste,“ süüdistas Obama.   Riigijuhi meelest on „kõige tõhusam viis“ agressiooni peatamiseks Venemaale  karmimate majandussanktsioonide  kehtestamine.

ÜRO teatas täna keskpäeval, et konflikti jooksul on hukkunud kokku pea 2600 inimest. Ukraina rahvusliku julgeoleku ja kaitsenõukogu informatsiooni- ja analüüsimiskeskuse esindaja Andri Lõssenko sõnul on terroritõrjeoperatsioonis ööpäeva jooksul hukkunud 10 sõdurit ja vigastada saanud 30 sõjaväelast.