Ohvrid elasid sageli vaeste, puudega ja narkosõltuvuses laste ning noorte katoliiklikes internaatkoolides. Kuritarvitamist on toimunud muuhulgas preestrite magamistubades, vannitubades ja isegi armulaua andmise ajal, vahendab Associated Press.

Näiteks Verona Antonio Provolo internaatkooli 67 endist õpilast on alla kirjutanud dokumendile, milles kooli preestreid ja munki süüdistatakse seksuaalses kuritarvitamises, pedofiilias ja vägivallatsemises 1950. kuni 1980. aastatel.

Lapsi sunniti tegelema prostitutsiooniga ja osalema satanistlikes rituaalides. Ohvreid meelitati maiustuste ja limonaadiga ning kuldsete kaelaristidega.

Kooli endine õpilane Alessandro Vantini rääkis, et teda vägistati lapsena korduvalt. Et ta oli kurt, oli tal eriti raske murda munkade nõutud vaikimiskäsku. Vantini kannatas 30. eluaastani depressiooni all.

Katoliiklik kirik on Itaalias ülipopulaarne ja seksuaalsest kuritarvitamisest rääkimine oli aastakümneid tabuteema. Juhtumite avalikuks tulemine näitab, et kirikutegelaste puutumatus on hakanud murenema. Vähemalt üks munk on kuritarvitamise üles tunnistanud.

Ka Antonio Provolo internaatkool on tunnistanud, et seksuaalset kuritarvitamist on võinud ette tulla.

„Mõningaid juhtumeid on võinud olla, mädasid õunu võib alati sekka juhtuda,” ütles kooli esindaja Carlo de Gresti.