Rühmitus võttis kontrolli grupi üle, mille nimi on „Iisrael ei ole riik! Kustutage selline riik Facebookist!”, ja hakkas pidevalt selle liikmeid kustutama, vahendab The Telegraph.

Rühmituse väitel on juudiviha levitaval grupil nüüd vähem kui 20 000 liiget ja see arv kahaneb pidevalt.

Grupi vana profiilipilt — Palestiina kaart — asendati Iisraeli hävituslennuki omaga ja selle esilehel on JIDF-i avaldus. Grupi asukohaks on kirjutatud „Jeruusalemm, Iisrael”.

Avalduses on öeldud, et see grupp oli üks kõige põlastusväärsemaid, juudivaenulikumaid, terrorismi pooldavamaid lehekülgi internetis.

„Hoolimata tuhandete kasutajate kaebustest 18 kuu jooksul, lubas Facebook sellel grupil ja üldlevinud juudivastastel valedel õilmitseda,” jätkatakse avalduses. „Facebooki oma hoolimatus ja vastutusest loobumine ei andnud meile muud võimalust kui võtta juhtimine oma kätte.”

Üks JIDF-i liige, kes nimetab end Davidiks, ütles ajalehele Jerusalem Post, et rühmitus võttis Facebooki grupi oma kontrolli alla pärast seda, kui selle endised administraatorid, kes olid lehekülje loonud ja seda haldasid, lahkusid.

Davidi sõnul oli kõik lõpuks nende vaenlaste lolluse ning nende endi tegevuse ajastuse, püsivuse ja otsustavuse küsimus.

JIDF väidab, et neil on kogu maailmas üle 5000 liikme. Rühmitus loodi 2000. aastal palestiinlaste teise ülestõusu ajal Iisraeli-meelse propaganda levitamiseks internetis ja võitleb enda hinnangul juudivastaste lehekülgede vastu Facebookis, Wikipedias ja Youtube’is.

Facebook keeldus JIDF-i andmetel „Iisrael ei ole riik!” gruppi sulgemast, väites, et ei astu samme seadusliku poliitilise diskursuse vastu.