Linnavalitsuse juht Stian Berger Røsland ütles, et kartis tõsiseid vigastusi, kui peamiselt noortest tüdrukutest koosnev mass ooperimaja juurde tungis, et vaadata 18-aastase Kanada superstaari kontserti, vahendab The Local.

Enne seda oli linnapea Fabian Stang sunnitud varjuma puu taha, et tüdrukute hordid teda ei lömastaks. Linnapea sõitis jalgrattaga mööda Stortingsgatat, kui leidis end äkki sadade Bieberi fännide poolt ümber piiratuna.

„Äkki oli seal tohutu hulk jooksvaid tüdrukuid. Mul oli hirm ja ma pidin varjuma puu taha, et mind jalge alla ei tallutaks. Ma mõistan küll väga pühendumust, aga seal sellel hetkel oli mul väga suur hirm,“ ütles linnapea.

Õnneks ei saanud keegi tõsiseid vigastusi. Oslo politsei esindaja Ola Krokan ütles uudisteagentuurile NTB, et kergemaid vigastusi sai 49 tüdrukut ning 14 viidi kiirabiga minema.

Røslandi sõnul kartis ta, et lapsed ja noored lömastatakse, kaotavad vedelikupuudusest teadvuse või trügitakse kõrvalasuva fjordi vette.

Ooperimaja juures pidas umbes sada politseinikku ja turvameest ränka võitlust, et kiljuvate teismeliste masse kuidagi kontrolli all hoida.

„Me olime väga mures,“ ütles kolmapäevaõhtuse politseioperatsiooni juht Kåre Stølen. „Inimesi oli palju rohkem kui me ootasime. Need, kes kontserdipaigale ligi ei pääsenud, olid vihased ja pettunud.“