Sarkozy abid pidasid hoolega silmas, et presidendi „kaaskonnas” poleks keegi pikem kui 164 sentimeetrit, mis on Sarkozy enese pikkus, kirjutab Daily Telegraph.

Eelmisel neljapäeval Normandias Calignys Faurecia mootoritehases toimunud üritusel nägi Sarkozy suure hulga valgesse riietatud tehnikute taustal märksa väärikam välja kui tavaliselt.

Üks naistöötaja tunnistas aga kaamera ees, et ta valiti Sarkozy läheduses viibima lühikese kasvu tõttu.

Kõik 20 Sarkozy taustal seisnud inimest tunnistasid hiljem üles, et nad on 1400 töölisega tehase kõige lühemad töötajad ja toodi spetsiaalselt kohale osakonda, kus Sarkozy pidas oma kõne autotööstuse olukorra kohta.

Sarkozy, kes on teadaolevalt oma pikkuse suhtes väga tundlik, ei tahtnud korrata juunikuist fiaskot, kui ta pidi Normandia dessandi aastapäeval Suurbritannia peaministri Gordon Browni ja USA presidendi Barack Obama kõrval kõnet pidades taburetil seisma. Nii 180-sentimeetrine Brown kui 188-sentimeetrine Obama tundusid Sarkozy kõrval hiiglased.

On teada, et Sarkozy kannab kõrge kontsaga kingi, mis teevad ta 5 sentimeetrit pikemaks. Sarkozy abikaasa Carla Bruni-Sarkozy, kes on 177 sentimeetrit pikk on aga mehega koos liikudes sunnitud igasugustest kontsadest loobuma.