Kui märtsis algavad Suurbritannia lahkumiskõnelused EL-ist kestavad kaks aastat, siis seda asendava EL-i ja Ühendkuningriigi suhte paika panemine Junckeri sõnul nii kiiresti ei lähe. „Tuleviku suhete arhitektuuris kokku leppimise jaoks Ühendkuningriigi ja Euroopa Liidu vahel vajame aastaid,“ märkis Juncker oma kõnes.

Samuti viitas ta Londonilt oodatavale maksele, mis kataks kulutused, mille Suurbritannia on EL-i liikmena heaks kiitnud. „Britid peaksid teadma ja nad paistavad ka aru saavat, et [Brexiti] jaoks ei tehta allahindlust või lasta sel toimuda tasuta. Britid peavad austama enda võetud kohustusi. Seega arve saab otse öeldes olema väga kopsakas,“ märkis Juncker.

Erinevad meediakanalid on varem spekuleerinud, et Suurbritanniale EL-ist lahkumise tõttu esitatav arve võib küündida koguni umbes 60 miljardi euroni.

Junckeri nägemus EL-i ja Suurbritannia tuleviku suhte paika panemise ajaraamile paistab selgelt pessimistlikum, kui eile Tallinnas viibinud Suurbritannia EL-ist väljumise minister David Davise oma, kes avaldas Eestis lootust, et võimalikult laiaulatusliku vabakaubandusleppe kokkuleppimine võiks võtta vähem aega, kui on kulunud seni EL-i ka kolmandate riikide vaheliste sarnaste lepete sõlmimisele.