Assange’i uus advokaatide meeskond väidab, et kuigi tema käitumine kahe naisega, keda ta Rootsis kohtas, võis olla ebameeldiv, oli nendevaheliseks seksiks mõlemapoolne nõusolek, teatab Associated Press.

Kaitseadvokaat Ben Emmerson ründas kolmapäeval viisi, kuidas väljaandmistaotlus esitati ja väitis, et prokuratuuril ei ole õigust välja anda üleeuroopalisi vahistamiskäske.

Prokuratuur lükkas selle süüdistuse tagasi ning selle suhtes oli skeptiline ka üks kohtunikest.

Süüdistaja Clare Montgomery sõnul on esimene süüdistus Assange’i vastu seotud tegevusega, mille puhul ei saa keegi väita, et ohver oli sellega nõus, vahendab The Guardian.

“Assange [üritas] naise peal lamades suruda oma kaitsmata peenist naise sisse, mida naine ei tahtnud, ja mees hoidis naise käsi kinni,” ütles Montgomery.

Montgomery sõnul on olemas ka tõendeid, mille kohaselt tungiti naise sisse ka siis, kui ta magas, viisil, mille kohta ta oli selgelt öelnud, et pole sellega nõus.

Montgomery ütles, et fakt, et ohver AA jagas Assange’iga vabatahtlikult voodit neli päeva pärast nende esimest kokkupuudet, ei tähenda seda, et naine oli nõus sellega, et mees surus oma peenist tema vastu sellel esimesel kokkupuutel.

Üks Assange’i väidetavaid ohvreid ütles Montgomery sõnul, et Assange eelistas neitsisid, sest ta tahtis olla nende esimene viljastaja.