29-aastane Cherif Chekatt, kes sündis ja kasvas Strasbourgis, oli võimudele juba ammu teada: teda peeti „radikaliseerunuks” ning luureagentuuride arvates oli ta ka „potentsiaalne julgeolekuoht”, vahendab uudisteagentuur AFP.

Ta on varem mõistetud Saksamaal ja Prantsusmaal pisikuritegude eest trellide taha, ütles siseminister Chistophe Castaner. The Mail Online uudisteportaali teatel karistati teda 2011. aastal noarünnaku eest kaheaastase vabadusekaotusega. Toona, 22-aastasena pussitas Chekatt väidetavalt 16-aastast poissi.

Ajakirjanduses levib ka väidetav foto tulistajast.

Alles eelmisel aastal saadeti ta Saksamaalt tagasi Prantsusmaale pärast vanglakaristuse kandmist vägivaldse röövimise eest. 29-aastane Chekatt on Põhja-Aafrika juurtega Prantsusmaa kodanik, vahendab uudisteagentuur DPA.

Teadaolevalt pidid politseinikud eile hommikul Chekatti seoses järjekordse relvastatud röövimisega vahistama – kõigest mõni tund enne seda, kui ta rahvarohkel Strasbourgi jõuluturul väidetavalt tule avas. Ta ei olnud aga politseinike saabudes kodus, mis seejärel otsiti läbi. Tema asjade seast leiti granaat.

Ajal, mil uurijad üritavad mõista, mis oli Chekatti motiiv teo toimepanemisel, otsivad teda mitusada politseinikku. Minister Castaner ütles ajakirjanikele, et ei saa välistada, et tulistaja lahkus vahetult pärast teo toimepanemist riigist, redutades sellisel juhul tõenäoliselt juba Saksamaal.

Ametivõimude teatel oli ründaja politseinikega kolmapäeval kahel korral tulevahetuses, püüdes sündmuskohalt põgeneda. Teadete kohaselt sai Chekatt haavata ja lahkus jõuluturult taksoga.