Muuseumi seinalt leiti vähemalt kümme hüüdlauset, mis kõlasid järgmiselt: „Hitler, aitäh holokausti eest“, „Kui Hitlerit poleks olnud, oleksid sionistid ta välja mõelnud“ ja „Sionistid! Te kuulutasite sõja Hitlerile juudi rahva nimel, teie kutsusite holokausti esile“, kirjutab ajaleht Haaretz.

Mõnedel hüüdlausetel oli allkiri „Maailma sionistlik judaism“.

„Ma olen sellest jultunud Iisraeli- ja sionismivastasest vihaaktist šokeeritud ja hirmunud,“ ütles Yad Vashemi juht Avner Shalev. „See on häiriv tegu, mis läheb üle piiri.“

Ka Iisraeli haridusminister Gideon Sha'ar väljendas õudust ja uskumatust juudivastase vandalismiakti pärast.

„Ma olen hommikul toime pandud vandalismiaktist šokeeritud,“ ütles Sha'ar. „Kes iganes rüvetas ja määris Yad Vashemi nende segaste hüüdlausetega, tegi seda selleks, et mängida avalikkuse emotsioonidel. Ma loodan Iisraeli politsei peale nende vandaalide jälitamisel ja kohtu ette toomisel.“

Esmaspäeval käisid vandaalid Jeruusalemma araablaste linnaosas ka ühe auto kallal, millele kirjutati sõna „Ulpana“, mis viitab vastuolulisele piirkonnale Beit Eli uusasunduses, mis ehitati eraomanduses olevale palestiinlaste maale.

Iisraeli araablaste linnaosas torgati katki kokku seitsme auto rehvid. Jeruusalemma politsei teatel ei ole kaks intsidenti ilmselt omavahel seotud.