Vastavasisulise avalduse tegi üks protestiliikumise juhtidest David Sanasarjan. „Kui meie nõudmisi ei täideta, alustame me protestiaktsiooni „Samm edasi“ ja liigume iga päevaga edasi oma prügikonteineritest barrikaadidega presidendilossi suunas,“ vahendas Sanasarjani sõnu uudisteagentuur TASS.

Armeenia pealinnas algasid protestiaktsioonid siis, kui Armeenia avalike teenuste komisjon otsustas 17. juunil tõsta elektri hinda 1. augustist 16% võrra. Inimesed valgusid tänavatele ja algasid kohati vägivaldsed meeleavaldused. 19. juunil laienesid need ka teistesse Armeenia suurematesse linnadesse. 23. juulil kasutas politsei rahvamassi juba laiali ajamiseks jõudu, mille tagajärjel said 18 inimest viga ja kinni peeti 237 inimest.

Vene meedia on üritanud näidata protestiaktsiooni kui Lääne poolt provotseeritud „uut Maidanit“ või „Elektromaidanit“, kuid meeleavaldajad ise kinnitavad, et liikumine on seotud majandusliku olukorraga. Selle seletuse kasuks räägib ka asjaolu, et pinged vallandanud hinnatõusu soovinud Armeenia Elektrivõrgud on tegelikult Vene kontserni Inter tütarfirma.

Meeleavaldajad on juhtinud tähelepanu üldisele hindade tõusule, mis elektrienergia hinnatõusuga kaasneks, ja nõuavad valitsuselt hinnatõusu otsuse tühistamist, üldist suunda elektrienergia odavnemisele ja kõigi jõudu kasutanud ja selleks käsu andnud korrakaitsjate vastutusele võtmist. Hetkel on selle intsidendi asjus avatud kriminaalasi ja käib eeluurimine.